Palaa keikkoihin

Viking Line - m/s Mariella (Tuhkolma-Helsinki)

Vuosi 2008 starttasi vauhdikkaasti käyntiin, kun teimme tuplaristeilyn Suomen ja Ruotsin välillä Viking Linen m/s Mariellalla. Neljä iltaa peräkkäin ja jokaisena 4-5 settiä oli jopa Universumin kovimmalle Bailukoneella uusi kokemus. Sopivan lisämausteen toivat alkuvuoden risteilyn itänaapurimme vahva osannottoa. Valtaosa näiden risteilyjen matkustajista puhui äidinkielenään jotain muuta kuin suomea.

Onneksi bändimme ohjelmistoon kuuluu myös Itä-Suomen läänissäkin tutuksi tulleita sävelkuvioita. Kun tähän lisätään Bennyn venäjänkieliset tulkinnat ja välispiikit, alkoivat palaset kummasti loksahdella paikoilleen.

Samassa tarttui yllättäen venäläisten sanavarastoon muutamia bändin käyttämiä venäjänkielisiä sanoja, joista suosituin taisi olla "gagaluusha".

Ja kun koneet saatiin käyntiin, niin kielimuurit oli helppo murtaa. Kumman hyvin alkoi myös Suomipoppi upota iloiseen bilekansaan.

Kitaravirtuoosi Ville noudatteli jälleen kirjaimellisesti vapaan liikkumisen metodia ja toisinaan herra soluttautui mestarillisesti tanssilattian vilinään.

JH sai tällä reissulla taistelijanmaljan, koska yleensä merisairaat kärsivät oireistaan hytissään, mutta tämä sisukas pohjalainen hoitelit leiviskänsä esimerkillisesti alusta loppuun.

O;D sai vankkumattoman kannattajoukon järkähtämättömillä lauluosuuksillaan ja todennäköisesti Speedy tullaan näkemään jo seuraavilla keikolla langattomalla systeemillä, koska kovasti hänkin yritti myös päästä lavalta yleisön joukkoon.